Mer än var tredje amerikansk high school-elev använder iPhone

En undersökning bland 5600 amerikanska high school-elever visar att så många som 34% använder sig av en Apple iPhone, alltså mer än var tredje elev. Ytterligare 34% äger en surfplatta, och av dessa är det 70% som valt en iPad från Apple. Uppenbarligen har Apple ett massivt stöd bland unga amerikaner och tydligen var bl.a. prissänkningen av iPhone 3GS en bra puff för den statistiken.

Jag har inte hittat några uppdaterade siffror gällande Sverige, men en analys från mitten av 2011 visade på att ca 13% av svenskarna i åldern 15-74 år då ägde en iPhone. Gissningsvis skulle siffran vara högre i ett lägre ålderspann och jag kan också tänka mig att siffran har växt tills idag.

Via iMore

Foto av Jack Amick

Comments are closed.

Håll dig uppdaterad genom att följa DiniPhone.se på Twitter eller prenumerera på RSS-flödet.

RSS Producerad av WordPress-webbyrån Wimell Webb