Så skulle nästa iPhone kunna få en större skärm

Mängder med rykten runt om på nätet gör gällande att nästa iPhone (hur den nu kommer att benämnas?) kommer att levereras med en större skärm än den nuvarande på 3,5 tum. Bland alla rykten är nog, mer specifikt, det gällande en 4-tums skärm det vanligaste. Att ändra skärmstorlek är dock inte så bara; ett av de stora problemen för utvecklare bland Android-telefoner är just det stora spektrat av skärmstorlekar och framför allt skärmupplösningar.

Två alternativ har diskuterats när det gäller en förstoring av skärmen på iPhone:

  1. att bibehålla skärmupplösningen i den större skärmen, vilket skulle innebära en lägre pixeltäthet, men alla appar skulle fungera som vanligt.
  2. att öka upplösningen proportionerligt mot ökningen av skärmytan, vilket skulle bibehålla pixeltätheten och ge mer faktisk skärmyta att använda, men å andra sidan krångla till det eftersom utvecklarna får ytterligare en skärmupplösning att anpassa sig till.

Förra veckan kom ytterligare ett förslag från en Timothy Collins. Hans tanke är att bibehålla bredden på den nuvarande skärmen, öka höjden till 3,99 tum och på så vis ändra proportionerna från 3:2 till 9:5, med en ökad upplösning från 640×960 pixlar till 640×1152 pixlar (se bilderna).

Tack vare att många appar bygger på konceptet sidhuvud och/eller sidfot med knappar eller innehåll, och ett stort huvudutrymme däremellan, skulle detta innebära att dessa inte alls skulle behöva ändras från utvecklarnas sida. De appar med mer unika gränssnitt skulle, innan man hunnit uppdatera dem, kunna visas med en grå/svart kant ovan och under. Se exempel bland bilderna. Detta utvecklas vidare i en lång artikel hos The Verge.

Via TUAW


Comments are closed.

Håll dig uppdaterad genom att följa DiniPhone.se på Twitter eller prenumerera på RSS-flödet.

RSS Producerad av WordPress-webbyrån Wimell Webb